Bodrum Deniz Müzesi’nde ‘Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu’ sergilenmeye başlandı.

3203 Kez Okundu





Bodrum’da 15 Ekim 2011 tarihinde ziyarete açılan Bodrum Deniz Müzesi’nde özel bir bölümde ‘Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu’ sergilenmeye başlandı.

Bodrum Deniz Müzesi’nde yer alan “Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu” dahilinde yaklaşık 105 aileye ait 3000 deniz kabuğu ile Hasan Güleşçi’nin 40 yıllık bir zaman diliminde dünyanın çeşitli bölgelerinden toplayarak oluşturduğu deniz kabukları ve pul koleksiyonunun bir kısmı yer alıyor.

Basın toplantısıyla açılışı yapılan sergiye, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Hasan Güleşçi katıldı.

Hasan Güleşçi uzun yıllardır gittiği ülkelerden bu koleksiyonu topladığını ifade ederek “ Bu koleksiyonu sergileme fırsatını bana verdikleri için başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da temin ettiğim kabukları burada sergilemeye getireceğim. Bu sene 3 bin kabuk var ama gelecek yıl bu sayı 4 bin 500 olacak. Dünyada yaklaşık bilinen 120 bin kabuk var ama, bir kısmı mikroskobik yani mikroskopla bakıyorsunuz. İşim dolayısıyla dünyayı çok gezdim. Japonya’dan Singapur’a, Hawai’den, Arjantin’e Avrupa’yı gezdim. Bu büyük bir heyecan 40 yıl” dedi.

Bodrum Deniz Müzesi’nde
“Hasan Güleşçi Deniz Kabukları
Koleksiyonu” sergilenmeye başlandı.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon Deniz Müzesi’nin çok önemli bir noktaya geldiğini ifade ederek “Müzemiz her geçen gün büyüyor. Çok önemli bir bölümünü bugün açmış bulunuyoruz” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Hasan Güleşçi’ye teşekkür ederek “Bu eserleri bizlere kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Çok nadide bir koleksiyonu burada sergiliyoruz” dedi.

Bodrum Deniz Müzesi’nde koleksiyonun sergilendiği özel bölümde kabukların sağlıklı muhafazası için müzecilik standartlarına uygun aydınlatma, nem, sıcaklık çalışmaları yapılmış özel donanımlı dolap-raf sistemleri içerisine kabuklar yerleştirildi. Sergilenen her bir deniz kabuğunun yanında ait olduğu üst aile-alt aile-çıkaran kişi-çıkarıldığı yer ve yıl gibi bilgileri gösteren etiketler mevcut.

Sergileme alanında ayrıca ziyaretçilere deniz kabukları ve koleksiyon ile ilgili eğitici filmlerin eşlik etmesi ve müzenin özel etkinlikleri kapsamında konuyla ilgili söyleşiler, konferanslar organize edilmesi planlanıyor.


Konu Yazarı :

Yorumlarınızı Yazın

Your email address will not be published.

Sonraki Yazılar

Travel Turkey İzmir 2011 Fuarı’nın Gözdesi Bodrum Standı Oldu.

Önceki Yazılar

Konserler ve Gösteriler Başlıyor

En Son Yazılarımızdan Seçmeler

Bodrum’un Sarnıçları

Bodrum’un Sarnıçları Bu yazı Bodrumlife Dergisinin Sonbahar 2022 Sayısında yayınlanmıştır. Yazı: Mimar Sedef Nazan DEVELİ