Bodrum’u Keşfetmeniz İçin 30 Özel İpucu…

690 Kez Okundu

“Bodrum’a geldim, ne yapacağımı bilmiyorum?. Nasıl gezmeliyim? Nereleri görmeliyim? Nasıl güzel vakit geçiririm? diyorsanız aşağıda yazdığımız önerilerimize göz atın. Bu yazı 2109 Eylül ayında yazılmıştır. Yazımızın hemen sonrasında ortaya çıkan Covid 19 nedeniyle bazı önerilerimiz geçersiz haliyle. Ama aklınızda bulunsun: bu günler geride kaldığında gerçek, eğlenceli, canlı Bodrum’la yeniden karşı karşıya kalacağız.

1- Bodrum’u Yürüyerek Keşfedin.

Bodrum’un en çekici yeri şehir merkezidir, Milta Marina çevresi, Yalıkavak ve Turgutreis Marinaları gezilip görülmesi gereken yerlerdir. Buraları yürüyerek keşfetmek gerekir. Milta Marina’dan başlayıp, Eski Halikarnas Disco’ya kadar devam eden yürüme parkuru en ilgi çekici ve yorucu olanıdır. Kale’nin yanındaki kafelerde dinlenip devam edebilirsiniz yürüyüşe. Yalıkavak Marina’yı görmeden gitmeyin. Modern yeni bir Bodrum havasında. Turgutreis Marina çevresi ve alışveriş merkezi yürüyerek gezilebilecek yerlerdedir.

2- Bodrum Kalesini Gezin

Bodrum Kalesi iki yıllık bir aradan sonra yalnızca restorasyo­nu biten küçük bir kısmıyla ziyarete açıldı. Ama dikkat edin. Geçtiğimiz yıllar geze geze bitiremediğiniz Bodrum Kalesi’nin çok küçük bir bölümü hizmete açıldı. Kale içinde içinde yer alan ve Bodrum Sualtı Arkeoloji müzesine ait hiç bir sergi­leme açık değil. O yüzden eski Bodrum Kalesi’ni daha önce gezdiyseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Kalenin güney hendeğindeki gösteri alanı da bu sene yeniden hizmete açıldı. Konserler ve tiyatro gösterileri gerçekleşiyor. Program­larına göz atarsanız güzel bir gösteri izleme şansınız olabilir.

3-Aletli Dalış Öğrenin

Bodrum tam bir aletli dalış cenneti. Dalış merkezleri sizlere denizin altını keşfetmeniz için sayısız olanaklar sunuyor. Birçok dalış merkezi sertifikalı eğitimcileri ile yerli yabancı kurumlardan dalış sertifikaları veriyorlar. Sağlığınız yerindeyse denizin altındaki uçakları, eski gemileri ve denizaltında yaşayan canlıları izlemenin, ayrı bir dünyaya gitmenin tam zamanı..

4- Sergileri Gezin

Sık sık sergilerin açıldığı pek çok galeri önemli ressamların ve heykeltraşların eserlerini sergi­lemeye devam ediyor Eylül ve Ekim aylarında da … Oasis AVM’deki Nurol Kültür Merkezi 15’er günlük periyodlarla önemli sanatçıların eserlerini sergiliyor. Yalıkavak’taki Mine Sanat Galerisi, Şevket Sabancı Kültür Merkezi, Turgutreis’te sık sık sergiler açılan ve konferanslar düzenlenen önemli sergi alanları… Şu sıralar Turgutreis Şevket Sabancı Kültür Merkezi’nde Bedri Baykam’ın “Görsel Maceraler” isimli resim sergisi gezilebilir.

5- Tekne Yarışlarına Katılın

Şu an eğer Bodrum yada D-Marin Turgutreis Marina’da teknenizle başbaşa oturup ne yapaca­ğım diyorsanız Bodrum Milta Marina’da kurulu BAYK Bodrum Açıkdeniz Yat Kulübü’nün düzen­lediği tröfelere katılıp, yatçılarla daha bir kaynaşabilir ve yelken tutkunuza, yarışma heyecanı katabilirsiniz.

Tekne alıp, yelken kullanmayı öğrendikten sonraki aşama olarak kabul edeceğimiz yelken yarışlarına katılmanın getireceği dinamizm size uzun süre iyi gelecektir. Hele bu yarışları bir kupayla tescillerse­niz keyfinize diyecek yok.

Yarışma geceleri yapılan sohbetler, ödül töreni seramonileri unutulmaz anlar olarak hafızanızda yer edebilir.

6-Gece Yaşamını Keşfedin

Herbiri birbirinden güzel gece kulüpleri sizi ağırlamak için hazırlar… Gecelerinizin renkli geçmesini istiyorsanız Bodrum sizin için bulunmaz bir cennet… Küba by Sebastian, Neyzen Tevfik Caddesinde hemen deniz kıyısında sizi bekliyor… Marina’da canlı müzikleriyle Marina Yacht Club Bodrum’un en gözde mekânlarından… Şehir içine doğru gittiğinizde meydana yakın Fink büyük avizesiyle ve içinden yükselen sesiyle dikka­tinizi çeker. Meydandan Cevat Şakir caddesine doğru baktığı­nızda Vittoria sizi adeta içeri davet eder. Cumhuriyet Cadde­si’nde Kule Bar her akşam değişik temalı Dj performanslarıyla ilgiyi çekiyor. Yine bu bölgede deniz kıyısındaki Mandalin Sound ise canlı müzik performansları ve ‘Eski 45likler” “Kostüm Partisi” gibi etkin. Türkbükü’nde Sess, Türkbükü Sahne, People bu yaz aylarının gözdesiydi. Eylül’de de hızlarını kesmeden eğlence devam eder… Gümbet ise gençler için bulunmaz bir eğlence merkezi adeta.

6-Zai Kütüphane İlgi Çekici

Zai Yaşam, yaz aylarında birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ali Poyrazoğlu’nun son iki tem­sili burada sergilenecek. 31 Ağustos Cumartesi “Hayatım Roman” Müzikli kabare, 6 Eylül Cuma “Tamamla bizi ey aşk”…

Ortamıyla, sergileriyle ilgi çekici bir mekan. Oyunlar için bilet bulamayabi­lirsiniz acele edin.

5- Golf ve Tenis Oynayın

Ortakent Bodrum Golf kulübü, Bodrum’un en bilinen tenis kulüplerinden. Çeşitli turnuvala­ra ev sahipliği yapıyorlar. Abonelik sistemiyle tesisten yararlanabiliyorsunuz…Ayrıca Bodrum Golf Kulübü de içinde yer alan Tenis Kulübü’de geniş olanaklarıyla bakımlı ve iyi bir tesis. Golf oynamanız ve güzel vakit geçirmeniz için her şey mevcut. Restoran ve kafeleri iyi hizmet veriyorlar. Bodrum’a gelmişken boş vakitlerimde ne yapacağım diyorsanız spora ayıracağınız bu zamanlar size sağlığınızı da kazandıracaktır.

9 – Gün Batımlarının Keyfine Varın

Gün batımılarının en güzel beldeleri Turgutreis ve Yalıkavak… İnanılmaz güzellikte günbatımları bu beldelerde bir ayrı güzel… Kar­şılardaki adaların silüetleri, balıkçı teknelerinin silüetleri ile birlikte doğa size her gün bir yeni şölen hazırlamakta… Fotoğraf makinenizi kapın ve hemen bu iki beldeye gidin… Unutmayın Bodrum’la ilgili gün batımı fotoğraflarının en güzelleri buralardan çekilmekte… Hele güneşin battığı akşam biraz parçalı bulutluysa

10-Dünya Yemeklerini Tadın

Bodrum’da Bodrum yemekleri dışında Çin yemekle­rini tadabileceğiniz Oasis ve Midtown’da şubeleri bulunan Chineese Inn ve Bodrum Marina karşısında Red Dragon başarılı iki mekân. İspanyol lezzetlerini tadmanız için La Pasion Cumhuriyet Caddesi ile Atatürk Caddesi arasındaki Uslu Sokak’ta gizli. Ya­lıkavak Marina’da Tango Restaurant Arjantin usülü steak’leriyle hayli beğeni kazanmış bir restaurant. Hatay usulu yemekler için Yalıkavak Gökçebel’de Zuweyka lezzetleriyle sevilen güzel bir aile işletme­si.

11-Yürüyüş Yapın

Yürüyüş yapmak için Bodrum’un her yeri bir ayrı güzel…

Bodrum merkezindeki marinanın bir ucundan taa Paşatarlası’na kadar kesintisiz bir yürüyüş parkuru yaklaşık 4 km… Gidiş dönüş neredeyse bir, bir buçuk saat. Gümbet koyu, Bitez ve Ortakent başta olmak üzere birbirinden güzelsahil yolları yürüyüş ve hafif koşular için sizi bekliyor.

Araçların geçmediği bu alanlar Gümbet ve Ortakent’te spor ve egzersiz aletleriyle donatılmış belediye tarafından.

Ücretsiz yararlanabiliyorsunuz. Ortakent’te Yahşi Yalısı ve Turgutreis yol bileşimi arasında da dikey ve zorlu bir yürüyüş parkuru sizi bekliyor… İsterseniz çok uzun profesyonel yürüyüş için Leleg Yolu’nu seçebilirsiniz. Yola çıkmadan Leleg Yolu ile ilgili bilgileri internetten bir araştırın.

12-Briç Oynayın

Bodrum Briç Kulübü üye sayısı günden güne artan bir kulüp. Eğer önceden biliyorsanız bu kulüp tam size göre. Rakipler, turnuvalar sizi bekliyor demektir. Bilmiyor ya da merak ediyorsanız en azından size öğrenmeniz için ön ayak olacak kişiler ve kaynaklarla burada karşılaşabilirsi­niz.

Atatürk Bulvarı Yahya Çavuş Cad. 6/1 Konacık –

Tel: 0252 317 11 03

Faks: 0252 317 11 03

Eposta: bodrumbric@hotmail.com

13-Belde Pazarları Sizi Bekliyor

Yöresel otlar, zeytinyağı, süt ürün­leri, organik, sentetik gübrelerin ve tohumların kullanılmadığı, doğal köy ürünleri Bodrum pazarlarının temel maddeleri. Tüm beldelerde haftanın belirli günleri kurulan semt pazarları bu bölgelere canlılık getirdiği gibi kışın yöre halkının akın ettiği yerler­dir. Hatta komşu Yunan adalarından bile gelip alışveriş yapan insanlara rastlayabilirsiniz. Yaz aylarında turist istilasına uğrayan pazarlar kışın daha sakin ve keyiflidir. Serin bir havada alışverişin keyfini Eylül ve ekim aylarında yaşayabilirsiniz. Bodrum Pazarı haftanın üç günü kurulmaktadır Salı günü kumaş pazarı (yöresel kumaşlar, giysi vb.) Perşembe-Cuma günleri ise sebze meyve pazarı kurulmaktadır.

Ortakent’te Çarşamba, Bitez’de Perşembe, Yalıkavak’ta Perşembe, Turgutreis’te Cumartesi, Mumcular ve Güm­bet’te Pazar günleri semt pazarı kurulmaktadır. Kona­cık’ta pazar Cuma günü kurulmakta.

Bitez’de ise Pazar günleri diğerlerinden farklı olarak bir de ikinci el bit pazarı kurulmakta. “Günümü nasıl değer­lendireceğim?” diyorsanız gördüğünüz gibi yalnızca semt pazarları bile başlı başına birer ilgi odağı..

14-Bodrum Kitapları Okuyun

Yazarı çizeri bol bir beldedesiniz. Başta Halikarnas Balıkçısı lakabıyla anılan Cevat Şakir Kabaağaçlı olmak üzere Neyzen Tevfik gibi taşlama üstadı Bodrum’un el üstünde tuttuğu yazarlar… Çok eskilere gidersek Halikarnasoslu tanıdık bir tarihçi, dünyaca ünlü dünyanın ilk tarihçisi, ilk tarih kitabını yazan Herodot karşımıza çıkacaktır. Yine İlk Roman tarihini yazan Dionysyos’ta Halikarnaslıdır…

Bu topraklarda hayatını geçiren İlhan Berk’in şiirleri unutulmaz… Hayatının emeklilik günlerini Bodrum’da yaşayan Türk şiirinin ustası Özkan Mert hemen aklımıza gelen büyük isimler. Mine Söğüt, Latife Tekin gibi günümüz yazarları Bodrum’da yaşıyorlar. Örneğin yukarıda kapak resmini koyduğumuz Gergedan-Büyük Küfür Kitabı elinize geçerse mutlaka okuyun. Yüksek gerilimli bir dille zihni kamçılayan öyküler kuruyor yazdıklarıyla Mine Söğüt. Zihin açıcı bir kitap… Belki de Bodrum’a gelirken sahip olduğunuz fikirleri bile değiştirebilecek bir yapıya sahip.

15 –El Sanatları Tezgahları Güzel Hediyelikler Dolu

El sanatçıları Bodrum’un her yerinde karşınıza çıkacaktır.

Sık düzenlenen kermesler, özel kutla­malar, bayramlar sergilerin açıldığı ve maharetli ellerin eserlerini sergilediği özel fırsatlardır… Ancak beldelerin bir çoğunda el sanatçıları için özel alanlar bulunmaktadır. Gümüşlük girişi, Yalıkavak, Gündoğan sanatçılar sokakları, Ortakent ve Turgutreis’teki özel sergileme alanları el sanatçılarını bir arada göreceğiniz güzel ve vakit ge­çirilecek alanlardır. İncik, boncuktan adamakıllı güzel yağlıboya, suluboya tablolara, karakalem desenlere de buralarda rastlayabilirsiniz. Aşağıda Yalıkavak Sanatçılar Sokağı, yanda ise Gümüşlük’te Kikkula isimli dükkan­dan seçtiğimiz güzel hediyeliklere ait fotoğraflar var.

17-Caz Festivaline Katılın

Bodrum Kalesi, Dibeklihan, The Edition Hotel, Denizciler Meydanı ve yarımadanın çeşitli yerlerinde birbirinden özel proje­lerle yerli ve yabancı sanatçılar yer alacak. Proğramda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Yıldızları Caz Orkestrası, Tanini Trio, Kula Baraka, Erkan Oğur-Anatolian Blues, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars feat. Buzuki Orhan, Burhan Öçal’s Jazz Dream ve daha birçok proje 9 Eylül akşamına kadar festival sahnesinde olacak. Uluslararası Rodos Caz Festivali ve Bodrum Caz festivali Kardeş Festival olarak karşılıklı Türk ve Yunan müzisyenleri ağırlayacak. 28 Ağustos akşamı Rodos’ta Ayhan Sicimoğlu Latin All Stars feat. Buzuki Orhan sahne alacak. 2 Eylül tarihinde ise Dimitri Vassilakis Quartet Bodrum Caz Festivali’nde caz severler ile buluşacak.

 

18-Konserleri Kaçırmayın

Bodrum gerçek bir konser ve festival diyarı. Balesinden, klasik müziğe, modern danslardan tangoya ve deniz festivallerine kadar türlü çeşitli festivallerin yıl boyunca birbirini izlediği bir kent.

Hareketli mi hareketli. Bazan etkinliklerin üst üste geldiği çakıştığı bile oluyor. Hele yaz ayları Bodrum’a gelmişseniz gündüz denizin keyfini çıkardıktan sonra üzerinize hafif yazlık giysilerinizi giyerek Turgutreis Marina’ya uzanıp kahvenizi içtikten sonra Günbatımı konserine gitmek, yada Gümüşlük’te erken erken akşam bir kadeh içkinizi alıp Eklisia’da bir piyano resitali dinlemek size iyi gelecektir. Eylül ayında Bodrum çevresinde Caz Festivali konserleri, Gümüşlük Festivalinin son konserleri var. Antik Tiyatro’da ise Eylül ayı boyunca pop konserleri devam ediyor. Hangi plajda denize girelim sorusunun Bodrum’da herhalde yüze yakın cevabı vardır. Bodrum’da alışveriş için yürüdüğünüz çarşının yani Cumhuriyet Caddesi’nin yanından denize girmeye başlayabilirsiniz. Kumbahçe, Paşatarlası, Bardakçı Koyu, Gümbet, Bitez… İhtiyacınız olan bir havlu ve mayonuz… Eğer Bodrum’da birkaç gün kalıyorsanız ve ben Bodrum’un tüm plajlarını keşfe­derim diyorsanız hiç hayale kapılmayın çünkü Bodrum çok büyük ve plajların sayısı gerçekten sayılmayacak kadar çok.

 

20-Ahşap Tekne Yarışlarına Katılın

Bodrum’da her yıl ekim ayında gerçekleşen Bodrum Ahşap Tekneler Yarışları dünyadaki benzer yarışlardan regattalardan yarışlara yolcu almalarıyla farklı.

Dilerseniz bir tekneye yarış süresince misafir yolcu olarak katılabiliyorsunuz. Böylece yarışın heyecanının yaşayabilirsiniz… Yarışlar sırasında Bodrum ve yöresinin koyları arasında heyecanlı dakikalar yaşarken eğer yelken kullanmayı merak ediyorsanız denizcilere yardım edebilir ve yarışın bir parçası olabilirsiniz. Harika deniz yarışı fotoğrafları çekebilirsiniz. Unutmayın yarışlar sırasında harika görüntüler yakalanmakta. Pasaportunuz ve vizeniz varsa Kos-Kalymnos gibi etaplarda Yuna­nistan’a çıkabilir yarışan denizcilerle birlikte eğlenebilir, sirtaki dahi yapabilirsiniz. Gördüğünüz gibi hayli keyifli bir program..

Era Yachting: 0252 316 2310

21-Yöredeki Tarihi Keşfedin

Mausoleum, Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro gezileri sizi kesmeyecek kadar tarih me­raklısıysanız koskoca bir Karia medeniyeti sizi bekliyor tanrılarıyla, antik tiyatroları ve mabedleriyle… Stratonikea, Labranda, Mylasa, Lagina gibi birçok önemli yerleşim yeri ve kutsal alanlar en fazla bir saatlik mesafede sizleri bekliyor. Sizi tarihin gizemli ve heyecanlı noktalarına götürecek bu enteresan yerler ilginizi çekecektir.

 

21- Sörf Öğrenin

Yaz aylarının olmazsa olmazı deniz. Yüzmek yeterli gelmiyorsa size, windsurf öğrenmenin tam zamanı. Karaincir, Bitez, Ortakent surf yapmak için ideal yerler. Rüzgarları keyifli.Özellikle Bitez sığ denizi ve öğleden sonrası rüzgarları ile öğrenmek isteyenler için en güzel yerlerden biri. Gümbet’te Bitez’de Ortakent ve Kargı’da size ders verecek ve güzel sporu öğretecek birçok okul ve windsurf merkezi bulunmakta. Örneğin Bodrum’da bir hafta kalıyorsanız 4-5 günde sörf tahta­sı üstünde durmayı, rüzgarla mücadele etmeyi becerebilirsiniz. Kuru kuruya şezlonglarda yatmak yerine denizin üstünde sörf tahtasıyla uğraşmak size iyi gelecektir. Hem göreceksiniz daha iyi bronzlaşacak ve kendinizi zinde hissedeceksiniz.

22- Mavi Yolculuğa  Çıkın

Günümüz Bodrum tekneleri, guletleri, aynakıç tabir edilen Mavi yol tekneleri öylesine gelenek­sel ve bir o kadarda modern ki evinizdeymişçe­sine tatil yapacağınız fırsatlar sunuyor. Ancak teknelerin kalitesi ve olanakları yükseldikçe Mavi Yolculuğun fiyatları da yükselmekte. Gözünüz korkmasın her bütçeye uygun çeşitli tipte Bodrum tekneleri Mavi Yolculuk için sizi bekliyor…

Günlüğü 300-500 liradan kiralanabilecek tekne­lerden tutun 3-5 bin Amerikan Dolarına ve konforuna göre daha da yükseğine tekne kiralamak mümkün Mavi Yolculuk için.Bu fiyatlara tekne kirası, kaptan, mürettebat ve yakıt parası da­hildir. Yemek malzemelerinizi kendiniz alırsınız ve yolculuk öncesi kaptana ve mürettebata teslim edersiniz. Belirttiğiniz rotayı seçersiniz ve ver elini Ege Denizi..

 

23-Üçüncü Yaş Akademisine Katılın

Yaşınız ilerlediyse, kendinizi yalnız hissedi­yorsanız ve belli bir kültürel birikime sahip­seniz, hele yabancı dil biliyorsanız size göre bir dernek var Bodrum’da. Bodrum Herodot Üçüncü Yaş Akademisi… Bildiğimiz kada­rıyla “Üçüncü Yaş” alanında, Türkiye’nin ilk sivil toplum kuruluşu. “Üçüncü Yaş” kuruluşları ilk olarak 1972 yılında Fransa’da başlamış ve hızla tüm dünyaya yayılmışlar. Bu kuruluşlara katılmak, hem ufkunuz hem de dost çevrenizi genişletmenin en güzel yollarından biri bizce.

Bu dernekle iletişim kurarsanız, derneğin kimi zaman kendi ara­larında kimi zaman herkese açık etkinliklerinde faydalı zamanlar geçirebilir, birikimlerinizi paylaşabilirsiniz…
0(533) 695 5435

 

24-Bir Gününüzü Mazıya Ayırın

Aracınız varsa Mumcular bölgesine ve çevresine gitmemeniz için hiç bir sebep yok…

Ya da bir günlük araç kiralayıp Bodrum’un tozunu toprağını attırabilirsiniz. Mumcular bölgesi size yöresel yaşam hakkında güzel ipuçları verecektir. Yolunuzu uzatarak Mumcular’dan Mazı’ya sapın. Olağanüstü güzel bir doğa içinden uzayıp giden yoldan aracınızı sürerek taa Mazı’ya kadar uzanın (Toplam 45 dakika). Bu­ranın kış aylarında bile yeşil manzarası ve henüz el değmemiş hali size Bodrum’un eskiden nasıl göründüğüne iyi birer örnek olacak… Mazı’da Mazı Restoran’a gidin ve sahibi Önder Akkaş’ın güzel balıklarından ve mezelerinden tadın.Mazı Restaurant 0252 3392119 Önder Akkaş 0 532 6670598

25- Kos’a Gidin

Bodrum’da otururken tam karşımızda duran Kos’a gitmemek olmaz. Hele yeşil pasaportu­nuz varsa 100 Euroluk bir bütçeyle Kos’ta 4-5 saat geçirmeniz mümkün… Bir Yunan adasını keşfedersiniz… Kos Kale’sini, sokaklarını dolaşır, bir öğlen yemeği yeyip geri gelirsiniz. İsterseniz bir gece fazla kalıp akşamın keyfini çıkara­bilirsiniz. İki kişilik oteller yazın 60 Euro’dan başlıyor. İki kişi 80-100 Euro’dan başlayan fiyatlarla oda bulabilir, iki kişi 50-60 Euro’ya güzel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Üstelik bir rum tavernasında buzukili, sirtakili ve uzolu. Bu konuda size Bodrum Feribot İşletmeciliği ve Bodrum Express ve Yeşil Marmaris firmaları yardımcı olabilir.

26-Yemek Kurslarına Katılın

Yemek kursları düzenleyen kurumlara ulaşarak becerilerinize yenilerini katmanın tam zamanı… Aslıhan Mutlu bu konuda isim yapmış ve çoğu Amerika’dan, Avrupa’dan pek çok kişiye yemek kültürümüzü tanıt­mış bir kişi. Düzenlediği “Cooking Classes” lar hayli ilginç. (0532) 248 2479

27-Çevredeki Tarihi Yerlere Uzanın

Bodrum’da geçirecek boş vakti olanların rotayı biraz uzatmalarında fayda var. Efes, Pamukkale gibi yerler sizi bekliyor. Arabanıza atladığınız gibi ver elini Pamukkale sizin çok çok 4 saatinizi alır. Efes’e 3 saatte çok rahat ulaşırsınız. Şirince’ye en çok 3 saatte ulaşabilirsiniz. Marmaris, Fet­hiye, Datça hemen elinizin altında. Datça’ya haftanın belli günleri feribotlar çalışmakta. 1,5 saatte başka bir diyarda bulabilirsiniz kendinizi.

28-Mausoleum Mutlaka Görülmeli

Antik Dünyanın Yedi Harikasından Biri olan Mausoleum kalıntılarının orijinal yerini Hali­karnassos’ta yani günümüzün Bodrum’unda halen görmemiz mümkün.Kral Mausolos ve II. Artemisia’nın olduğu sa­nılan heykellerinin orijinalleri, Mousoleum’un tepesindeki arabaya ait at heykelinin büyük bir parçası ile Mausoleum’un duvarlarına ait kabartmalar bugün Londra British Museum’da sergileniyor. Bu kabartmaların birer kopyası da Bodrum’da Mausoleum’un orijinal yerinde sergilenmekte. Zamanınızı ayırın ve Bodrum’daki Mausoleum kalıntılarına gidin ve Danimarkalı Profesör Jeppesen’in çabala­rıyla sergilenen kalıntıları izleyin ve tarihimize ne kadar önem vermediğimizi bir kez daha görün.

29-Fotoğraf Çekin

Günbatımıyla, tarihi eserleriyle, plajlarıyla, doğasıyla, renkli eğlenceli yaşamıyla Bodrum fotoğrafçılar için bir cennet. Profesyonel olmasanız bile BODFAD adlı Bodrum Fotoğraf Derneği bünyesine katılıp, burada fotoğraf çekmeyi öğrenebilir, derneğin sık sık düzenlediği gezilerine katılarak birlikte fotoğraf çekmenin zevkine varırsınız. Lagina, Labranda veya Stratonikea gibi tarihi yerleri ayrı ayrı fotoğraflayarak özel koleksiyonlar bile oluşturabilirsiniz…

Bodrum’un tek katlı evleri, taşevleri, eski kapıları, köyleri, denizcileri, koyları sizi bekliyor…

30-Deniz Müzesini Geziniz

Bodrum’da geçtiğimiz yıllarda açılan Bodrum Deniz Müzesi gerek Bod­rum’da yaşayanlar gerek Bodrum’u ziyaret için gelenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biri… Müzede Bodrum yapımı onlarca teknenin ortalama bir metre boyunda maketleri yer alıyor… Bodrum’da yaşamış denizcilere ait fotoğraflar yanında Cevat Şakir Kabaağaçlı (Halikarnas Balık­çısı) için özel bir köşe de yer alıyor.

Bu köşede Halikarnas Balıkçı­sı’nın özel eşyaları, mektupları, el yazmaları görülebilir. Müzenin bir başka bölüm Deniz Kabukları koleksiyonuna ayrılmış. Hasan Güleşçi tarafından dünyanın dört bir yanından toplanmış çoğu ender parçalardan oluşan deniz kabukla­rı koleksiyonu Deniz Müzesinin üst katında sergileniyor.

Müze diğer tüm müzeler gibi Pazartesi günleri kapalı olup yaz aylarında 9-17 saatleri arasında gezilebilir. Müzeyi gezme süresi yaklaşık bir saat sürmektedir. Kış aylarında saatler değişmektedir. Bu konuda www.bodrumde­nizmuzesi.org adresinden bilgi alınabilir.

 

Bodrum’da etkinlikler normal koşullarda müthiş bir devinime sahip. Biz bu yazıyı hazırladığımız Eylül ayında üç yeni konser’in etkinliklere eklendiğini gördük.  Bodrum 2019 yazında aşağı yukarı her gece genel bir konser veya gösteriye sahne oluyordu. Ümidimiz Covid19’un biran önce sona ermesi Bodrum’un  o güzel canlı yaşamına bir an önce geri dönmesi.

Hele gece kulüplerindeki konser ve gösterileri hesaba katarsak adeta bir metropol kent kadar çok etkinliklerle dolu bir  Bodrum’a hazır olun.
Bodrum  etkinliklerini internet aracılığıyla günü gününe sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. www.bodrumlife.com sitemizden @bodrumlife facebook ve @bodrum­life_nereye_gidilir sayfalarımızdan tüm Bodrum etkinliklerini izleyebilirsiniz.

Konu Yazarı : Necip Damar

Yorumlarınızı Yazın

Your email address will not be published.

Sonraki Yazılar

Sabırlık, Agave, Maguey.. Nedir Bu Anaların Sabırla İmtihanı!

Önceki Yazılar

Çılgın Kalabalıktan Uzakta Doğayla Başbaşa

En Son Yazılarımızdan Seçmeler

Bodrum’un Sarnıçları

Bodrum’un Sarnıçları Bu yazı Bodrumlife Dergisinin Sonbahar 2022 Sayısında yayınlanmıştır. Yazı: Mimar Sedef Nazan DEVELİ