Bodrum’dan Kızılağaç yoluna girdiğinizde yaklaşık bir kilometre ileride sağda göreceğimiz Ent Restaurant yazın açık alanları kış aylarında ise şömineli salonuyla hizmet vermek üzere tasarlanmış her haliyle Bodrum’u yansıtan havasıyla henüz çiçeği burnunda bir mekân.
Sahibi Yoldaş Sönmez yeni açılan Ent Restaurant’ın benzersizliğini anlatmakta sabırsızlanan işinin ehli gerçek bir Şef. Lezzet tadmak isteyenlerin uğrak yeri olacak bir mekân tasarlamış aklında… Karşısına bu güzel mekân çıkınca hiç sorgulamadan Ent ismini vererek açmış mekânı… Masaların yanındaki ağaçlarda çeşitli sanatçıların isimleri plakalar halinde asılmış.. . Ağaçlar altında birbirinden uzak yerleştirilmiş sadece 7 masa … “Burada 7 masa ve 30 kişilik bir kapasitemiz var. Yalnızca akşam yemeği veriyoruz. Çünkü yemeklerimizin mizanplasları çok zaman alıyor. Hem hazırladığımız sunumun hem de servisin istediğimiz gibi olabilmesi için masa ve kuver sayılarımızı sınırladık. Her bir masayı diğerinden uzağa koyduk tıpkı birbirinden ayrı localar gibi… Müşterilerimiz ağzının tadını bilen, yemek zevki olan ve menümüzü tadmak için sabırsızlanan kişiler olacak” diyor… Çok özel 9 ayrı tadımlık tabakta hazırlanan yemekler Yoldaş Sönmez’in özel sunumuyla servis ediliyor. Ardından tatlı servisi geliyor. Dağ lavantası sosuyla Karpuz Parfe ve Kavun Carpaccio…
Yoldaş Sönmez, İki üniversite mezunu, Kanada’da, Viyana’da büyük tesislerde aşçıbaşılık, Abu Dhabi Grand Prix’si gibi organizasyonlarda büyük davetler düzenlemiş, Kempinski Barbaros Bay’da Chef de Cuisine olarak çalışmış… Yanında mutfak ekibinde Chef Umut Çakıroğlu ile birlikte yemeklerini birer sanat eseri gibi yaratıyorlar … “Yemekten anlayan, değişik, yaratıcı yemekler tadmak isteyenler için hazırlıyoruz menüle- rimizi. Türkiye’nin en iyi şaraplarını yemeklerimin yanında sunuyorum.” Gerek Türkiye’de gerek yurt dışında çok sayıda müdavimi olan tanınmış bir isim Yoldaş Sönmez. Menüsüne alışkın müşterilerinin daha ilk gecesinde restaurant’a akın etmeleri bunu önemli bir kanıtı olsa gerek. Tarzlarını ise şöyle dile getiriyor Sönmez: “Ent Restaurant, gerçek bir yemek yeme deneyimi. Alışkın olduğumuz ala kart sistem yerine 9 course’luk bir menü ile konuklarımızı karşılıyoruz. dokuz ayrı lezzet deneyimi, dokuz sorgulanacak, üzerinde uzun uzun konuşulacak yemek… Biraz alışkanlıkların dışına çıkmak isteyenlerin, yeni lezzetler keşfetmek isteyenlerin yeri olacak Ent Restaurant”
Bodrum usulü bir mekânda güzel bir akşam geçirmek için sanıyoruz tek koşul önceden rezervasyon yapmak.