Erenler Sofrası

197 Kez Okundu





Erenler Sofrası
Yarbasan Taş Evleri meydanında,  Avrupai sunumla Türk Mutfağından seçmeler, pazar günleri brunch var… Bu masalsı ortamı, yalın servis, hafif müzik ve burada gerçekleştirilen sanatsal etkinlikler tamamlıyor… Farklı bir yer arayanlar için…
Yarbasan Taşevlerinin köy meydanında, bir küçük lokanta, Erenler Sofrası, menüsünde yöresel malzeme ile Uzakdoğu ve Akdeniz mutfağının farklı tekniklerinin birleştirilerek damak tadımıza uygun yeni yaratılmış tatların yanında klasik ege yöresi zeytinyağlıları, Osmanlı saray mutfağından seçme tarifler yer almakta.

Otlardan, mantarlara, yeşil limonlardan ekşi elmalara kadar Bodrum Pazar tezgahlarında yer alan bir çok ürün burada yabancıların “Avrupai sunumla Türk Mutfağı” dedikleri çizgiyi oluşturuyor. Yarbasan Taş Evleri meydanının masalsı ortamı, yalın servis ve hafif müzik tamamlayıcı unsurlar.

Aşçıbaşı Aslı Hanımdan dinleyelim…

“Yemek yapmak, çocukluğumdan beri hep ilgi duyduğum ve sevdiğim bir iştir.
Yoğun iş tempoma rağmen bütün çalışma hayatım boyunca yemek yapmaya her zaman özen gösterdim. Severek, araştırarak, sık iş seyahatlerim sırasında gittiğim her yerden yeni bir şeyler öğrenerek geldim. 1992 yılında Yemek Konferansının Organizasyonunu yaptım, o sırada Sayın Nevin Halıcı ile tanıştım ve ondan yemeklerin hikayelerini dinledim. O konferansa katılan yabancıların Anadolu Mutfağında buldukları zenginlik, beni çok
etkiledi. Mesleğim turizm, bu ülkeyi pazarlayabilmek için bu mutfağın mutlaka kullanılması gerektiğine inandım.
Tur programlarını hazırlarken her yörede mutlaka farklı tatların örneklenmesine gayret ettim. Evimde gelen gruplarımızı ağırladım, her giden gruba da mutlaka o yemeklerin tariflerini verdim. Meslek hayatımın her aşamasında bir yerlerde her zaman kendimi mutfakta buldum. Bir çok yayın, tarif ve hikayeden oluşan bir arşiv oluşturdum. Yeni bir akım olan füzyon mutfağının, bu topraklarda aslında asırlardır süre geldiği ve bu birikimin Anadolu Mutfağını oluşturduğunu düşünüyorum. Hem ülkemizi ziyaret eden hem de keyifle birikimlerimizi, olabilecek en güzel yerde Erenler Sofrası’nda paylaşmak isteyen misafirlerimizle birlikte olabilmek dileğim.
Erenler Sofrası’nda her gün farklı bir menü var. Her sabah pazarlardan en taze ürünler, balıkçıdan yakaladıkları alınıyor ve heyecan başlıyor. Beş çeşit soğuk meze, ara sıcak veya sıcaklar hazırlanıyor her masaya aynı servis yapılıyor. Ana Yemekler ise her gün iki alternatifli, tatlı veya meyve seçeneğinden sonra ritüeli kahve veya çay veya likör
tamamlıyor.”

Erenler Sofrası denk gelirseniz Pazar Günleri Brunclarda klasik müzik dinletileri sunuyoı. Eren Levendoğlu’nun piyano dinletili brunch’ı gibi etkinlikler sık sık tekrarlanıyor.
Rezervasyon yaptırmak için sofranın aşçısı
Aslı’yı 0 (532) 248 2479
 no’lu telefondan, sofranın Sanatçısı
Haluk’u 0 (532) 234 2554
no’lu telefondan arayabilir veya sofra@erenler-sof


Konu Yazarı :

Yorumlarınızı Yazın

Your email address will not be published.

Sonraki Yazılar

Öykü – Melis Üsküdarlı

Önceki Yazılar

Bir kralın hayali Bodrum’da yeniden hayat buldu. Gardens of Babylon

En Son Yazılarımızdan Seçmeler

Bodrum’un Sarnıçları

Bodrum’un Sarnıçları Bu yazı Bodrumlife Dergisinin Sonbahar 2022 Sayısında yayınlanmıştır. Yazı: Mimar Sedef Nazan DEVELİ