Chineese Inn’de Pekin Ördeği

224 Kez Okundu





Chineese Inn’de Pekin Ördeği
Oasis’te Sinemalar meydanındaki Chineese Inn yıllardır lezzetli Çin yemekleri ve hesaplı tarifeleriyle  kendini kanıtlamış başarılı restoranlardan biri… Çok zengin bir menüsü, gerçekten özenli  bir servisi ve tabii Çin yemeği denince aklımıza hemen  geliveren “Pekin Ördeği” Chineese Inn’in  en önemli ve lezzetli yemeklerinden biri…

PEKİN ÖRDEĞİ
MALZEMESİ
4 çorba kaşığı süzme bal
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 demet taze soğan
1 küçük salatalık
Yeterince ketçap
Biber salçası
Sarımsaklı yoğurt

YAPILIşžI:
Ördeği temizledikten sonra iyice yıkayın. Kağıda sarıp kurutun. Baş ve işaret parmağınızla ördeğin derisini iyice çimdikleyip, yağını ve derisini yumuşatın. Ördeği bir fırın tepsisine koyup, üzerine kaynar su dökün. Suyunu süzdükten sonra, iki üç saat havadar bir yerde kurumaya bırakın. Çinliler bütün bir gece kurumaya bırakıyormuş, ben üç saat beklettim. Ördeği ne kadar uzun’zaman kurumaya bırakırsanız o kadar derisi yumuşak olur. Fırına sürmeden önce her yanını  sosla iyice bulayın.  Fırını kızdırıp ördeği fırına sürün. İki saat kadar pişirin.  Pişip pişmediğini anlamak için buduna bir şiş batırın.

şžiş kolay batıyorsa pişmiş demektir.
Taze soğanların yeşil kısımlarından iki buçuk santim bırakarak kesin. Sonra soğanları boyuna ince ince doğrayın. Sarımsaklı yoğurt, biber salçası ve ketcabı ayrı ayrı tabaklara koyun. Bir tabağa cacık yapar gibi doğradığınız salatalıkları koyun. İster hazır aldığınız, ister evde yaptığınız gözlemeleri bir ekmek sepetine koyarak hepsf-ni sofraya getiriniz. En son fırından çıkardığınız kızarmış  Pekin Ördeği’ni sofraya getirin. Ördekten kestiğiniz ufak parçaları gözlemelerin içine koyup, zevkinize göre sofradaki hazır biber salçasından, sarmısaklı yoğurttan, soğandan, salatalıktan istediğiniz kadar alarak, dürüm yapıp afiyetle yiyin.

Malzemeler:
150 gr Tavuk Göğsü veya Bonfile (4-5 cm uzunluğunda şerit kesilmiş)
1 diş Sarımsak (püre)
100 ml Ayçiçeği yağı
1 avuç Renkli California türü biber ve kuru soğan karışımı (1/2 cm kalınlığında şeritler halinde)
1 yemek kaşığı Fajita Baharatı,
2 ad  Tortilla Ekmeği
1 yemek kaşığı Salsa Dip Sos
1 yemek kaşığı Guacamole Dip Sos
1 yemek kaşığı Ekşi Krema (yapılışı aşağıda – anlatılmıştır)
Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:
Kullanacağınız eti mümkünse bir gece önceden veya pişirmeden birkaç saat önce marine edin. Fajitayı pişirmeye başlamadan önce pişireceğiniz tavayı ocağa koyup, iyice ısıtın. Çünkü etleri tavaya attığınızda etler suyunu bırakmadan hızlı bir şekilde mühürlenmelidir. Etleri  tavaya boşaltıp içleri çok kurumayacak şekilde yaklaşık 2 dakika pişirin. Eğer etler ocaktan alınmaya hazır ise, biber ve soğanlar ile  fajita baharatını ekleyin. Kısa bir süre karıştırarak soteleyin. (sebzelerin diri kalmalıdır). Gerekirse tuz ilave edin. Daha sonra tercihen dökme demirden bir fajita tabağına yoksa normal bir tabağa alın. Bu arada tortilla ekmeklerini sıcak bir tavada veya ızgarada 5-10 saniye ısıtın. Fajitayı yanında, tortilla ekmeği, guacamole ve salsa dip soslar ile ekşi krema eşliğinde servis yapabilirsiniz..


Konu Yazarı :

Yorumlarınızı Yazın

Your email address will not be published.

Sonraki Yazılar

Bodrum’da Tango Zamanı

Önceki Yazılar

Türkiye’deki 45 Güzel Sanatlar Fakültesi’nden 121 öğretim elemanının katıldığı ilk ‘Büyük Buluşma’ sergisini başarıyla gerçekleştirdi.

En Son Yazılarımızdan Seçmeler

Bodrum’un Sarnıçları

Bodrum’un Sarnıçları Bu yazı Bodrumlife Dergisinin Sonbahar 2022 Sayısında yayınlanmıştır. Yazı: Mimar Sedef Nazan DEVELİ