Reana Restaurant – Gündoğan

4252 Kez Okundu





Gündoğan’da Reana’yı keşfettiğimizin neredeyse 5. yılı oldu… Pırıl pırıl bir görünüş, bembeyaz bir dekorasyon, ikram edilen suların içindeki nane yapraklarının ve limon parçalarının serinliğiyle dikkatimizi çekmişti ve Nereye Gidilir dergimizde tanıtımını yapmıştık. “Mutlaka gidin!” diyerek…
O günlerden bugünlere mekanın büyümesi dışında değişen pek çok şey olduğunu söylersek doğru olmaz… Aynı sıcak tarz, aynı güzel lezzetler ve sıcak bir karşılama… Tabii en önemlisi uygun bir fiyat…

Bizde genellikle bir iş yeri isim yapmaya başladı mı yanına yaklaşılmaz… Önce insanların konuşmaları, havaları değişir. Sonra yemekleri giderek bozulur ve fiyatları artar. Ününü sağlayan müşterilerini de unutur mekan sahibi… Bu söylediklerimizi Reana için hemen kulak ardı edin… Reana gördüğümüz ilk günden bu yana özelliklerinden hiç bir şey kaybetmeyen ancak günden güne gelişen tam bir aile işletmesi…

Ortada kasım kasım patronluk yapan bir restoran sahibi görmeniz mümkün değil çünkü bu bembeyaz yeri marketten restorana dönüşteren  Zafer Akbaş  o an mutlaka ızgaraların başındadır… Gündoğan’ın içinde doğup büyüyen Zafer Akbaş’ın eşi Remziye Hanım  ve akrabaları tarafından yapılan birbirinden leziz mezeler bankonun üzerinde sizleri bekler. Gün boyu ailece yapılmıştır mezeler… Yaprak sarmaları küçük küçük fakat çok lezzetlidir…

Sanki herkes birbirini tanımaktadır Reana’da… Yemek yiyenlerle restoran arasında sıcak bir yaklaşım hissedilir tıpkı mutfaktaki akraba ilişkisi gibi. Bakarsınız ekmeği eksiktir  masanın, giderler içeriden alırlar. Gündoğan’ın yerli yaşlıları hemen arkanızdaki tahta kafesin ardında oturrmuş lâflıyorlardır… Bunlar kim diye merak ederseniz Reana’nın lezzetini veren Zafer beyin akrabalarıdır ve gün boyu hazırladıkları zeytinyağlıların, otların lezzetinden emin kendi aralarında günün yorgunluğunu çıkarmaktadırlar…

Reana’da fiyatlar mekanın gösterişiyle ters orantılıdır ve bize göre mucizevi bir yerdir Gündoğan’da… Yeni eklenen üst kat terasından Gündoğan’ın huzur verici panoramik manzarasına doyum olmaz tıpkı yemekleri gibi…

Reana Gündoğan’ın turistik açıdan parladığı yıllarda  kurulmuş bir aile işletmesi. Önceleri market olan bu yerde doğma büyüme Gündoğan’lı olan Zafer Akbaş restoran’a dönüşmenin iyi olacağını düşünmüş elinden her iş geldiğinden oturmuş kendine göre dekorasyonunu çizmiş. Kesmiş biçmiş… Ve Reana’yı ortaya çıkarmış…  Restoran’ın temel taşları mutfakta  eşi Remziye, serviste ise oğlu Hüseyin…

Yöresel adıya “Kambille” dedikleri bir tür fava  mutlaka denenmeli… Kabak Ezmesi, Tavuklu fıstıklı sigara böreği, semizotu, muska böreği ve limon parfeleri gelenlerin ısrarla istedikleri yemeklerden… Portakallı Hamur Tatlısı ile Dondurmalı Kabak Remziye Hanım’ın elinden çıkan özgün lezzetler…

Reana dışarıdan bakınca Gündoğan sahilinin de çehresinin değişmesine katkısı olan ve diğer restoranların da kendilerine çek düzen vermesini sağlayan bir  misyonu sürdürmekte…

Tarzları, temizlikleri müşteri ilişkileri sanırım Bodrum’a gelen insanların bir restorandan neler bekledikleri konuzunda çok kişiye fikir verecektir…

Mutlaka ziyaret edin…

Reana Restaurant,
Yalı Mevkii, Limaniçi, Gündoğan Bodrum
Tel: 0252 3877117


Konu Yazarı :

Yorumlarınızı Yazın

Your email address will not be published.

Sonraki Yazılar

Bitez’den Büşra Velioğlu’ndan Mutlu Tasarımlar

Önceki Yazılar

Bodrum’da 2011 yaz aylarının sanat ve eğlence takvimi neredeyse kesinleşti.

En Son Yazılarımızdan Seçmeler

Bodrum’un Sarnıçları

Bodrum’un Sarnıçları Bu yazı Bodrumlife Dergisinin Sonbahar 2022 Sayısında yayınlanmıştır. Yazı: Mimar Sedef Nazan DEVELİ